Na četvrti teren školice krenuli smo u petak 5.4. nakon jednog vikenda pauze. Okupili smo se u 17:30, nekoliko puta presložili sve stvari u kombi i oko 18 sati krenuli prema Ličkom Cerju. Tamo smo se skupili na livadi, zapalili vatru, podigli kamp i oružarke Valentina i Katarina su posložile oružarstvo. Slijedilo je druženje uz vatricu i piće, proslavili smo Franov rođendan, a i Eki se poslužio tortom jer ju nismo dobro pazili.

Ujutro smo krenuli sa vježbama, podijelili su nas u dvije grupe. Megi, Fran, Borna i ja (Paula) smo bili jedna grupa, a Dora, Katarina, Valentina, Nikola i Vinko druga. Mi smo ostali u kampu na vježbi orijentacije, pokazivanju postavljanja jame i išli u Mašićevu jamu. Mašićeva jama nam je bila najdublja jama do sada, 70m. Dolje smo se spuštali po dvoje školaraca sa jednim instruktorom. Na dnu smo uzeli vode i penjali se nazad van. Za vježbu orijentacije, Milivoj je postavio stazu sa pet kontrolnih točaka koje smo tražili pomoću topografske karte i kompasa. Druga grupa se vratila iz Strmotić ponora mokra od glave do pete, taman da se još više veselimo sljedećem danu.

ulaz u Strmotića ponor

Dok smo mi obavljali sve vježbe, Vida je kuhao grah za večeru. Taman nakon što smo se fino najeli i otvorili pive, objavili su da nam uskoro kreće natjecanje u povlačenju konopa i da moramo posložiti ekipe. Grupa Strmotići stala je nasuprot grupe Mašići, zavezali smo leptir čvorove u koje smo ukopčali pupke i dramatična borba je mogla početi. Nakon mukotrpnog povlačenja, promjena strana i izmjene brojnih metoda, grupa Strmotići odnjela je pobjedu rezultatom 2:1.

U nedjelju je moja grupa bila na redu za Strmotić ponor. Malo spuštanja, pa malo provlačenja, prečnica, još spuštanja hodanje kroz vodu, jedna velika dvorana, još malo spuštanja, pa najzabavniji dio – jezerce usred špilje u kojem smo se kupali. Nakon njega je slijedilo još malo šetnje do samog ponora, pa sve ispočetka na putu za nazad. Slijedilo je presvlačenje u suhu robu i povratak do kampa. Oko 19h smo krenuli prema Zagrebu.

Napisao/la:

Paula Prpić
Svi članci autora
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial