Vikend 4.-6.10.2019. proveden je u istraživanju ranije nađenih objekata i rekognosciranju na Crnopcu.
U petak predvečer na put kreću Hanžek s Bilijem, Mrki, Kiki, Zrinka, Sara, Vuk, Lana i Ruđer s mlađahnom kujicom Burom, koja se prvi put suočila sa Crnopcem.

Oko ponoći napuštamo vozila i, nakon kratkog predaha uz Mrkijeve vege sendviče s maslinama, zaputimo se prema logoru. Stižemo oko 2, palimo vatru, slavimo uspješan dolazak, zaspemo kasno. Budimo se vedri i naspavani u 11 i smišljamo (popo)dnevni plan i dijelimo se u grupe.
Tim Lana, Ruđer, Hanžek radio je jamu Sniježnicu kraj Oaze, duljine 84 m i dubine 47 m, a pronašli su i novu jamu u blizini jame Oaza.

Tim Zrinka, Sara, Vuk traže ranije nađeni možda objekt za koji se ispostavlja da nije objekt pa se upuštaju u traženje jame Ledena frulica. Koordinate te jame nemaju, ali Zrinka je jednom bila tamo i zna da je desetak minuta od logora. Tijekom nekoliko sati traženja i usputnog rekognosciranja, nailaze na tri starija objekta s pločicama, jednu omanju špilju, ali Frulicu nisu našli. Crtaju špilju, duljine petnaestak metara, i vraćaju se u logor.

Kiki i Mrki dan su odlučili provesti kuhajući gulaš, ali u nekom su trenutku osjetili želju za rekognosciranjem, koja je urodila plodom: našli su jamu od stotinjak metara.
Pred mrak smo se svi okupili u logoru. Tijekom večeri nas je svojim posjetom ugodno iznenadio Babić, a prije ponoći već smo se gostili gulašem.

U nedjelju smo se pokupili oko podneva i uputili prema Zvonimiru na ručak prije polaska za Zagreb.
Babić, Zrinka i Sara ostatak produženog vikenda odlučili su iskoristiti za izlet na Sveto brdo, što im je uspjelo tek nakon jedne noći neplanirano provedene u Obrovcu. Bilo je lijepo i sretno su se vratili u Zagreb u utorak.

Napisao/la:

Sara Anđela Perić
Svi članci autora
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial