Za vikend 3. i  4. studenog odlučili smo nastaviti priču od zadnjeg posjeta Sušiku s ciljem nastavka topografskog snimanja u Drugom desnom i Prvom lijevom kanalu. Šestorka (Nikola Hanžek, Pavao Babić, Valerija Butorac, Stipe Maleš, Matea Talaja i Zrinka Matić) okupljaju se u subotu u 7 pred Ž-om, nadajući se da kiša koja je padala tijekom cijelog tjedna nije onemogućila naš boravak u podzemlju.

Iz tradicije, odlazimo u Pevec u Karlovcu po dva para gumenih čizama. Stipe nije dobro pazio pa je Babić završio s dvije lijeve čizme drugačijih modela. Prije Sušika, još valja i popiti kavu u Ogulinu. Ostavljamo aute i pakiramo stvari.  Već dok smo hodali do ponora, postalo je jasno da se razina vode znatno podigla i da sve ono što je prošli tjedan bilo suho sada pliva u vodi, ali nećemo odustati tako lako. Dečki u objekt ulaze prvi, i uz razne pokušaje penjanja, manje i više uspješne, prelaze najkritičniji dio mokri skoro do razine kukova. Žene, strpljivo čekaju i promatraju razvoj situacije, pa se znajući onu „Um caruje, snaga klade valja“ skidaju u gaće/gaćice/mudante i prelaze u suhi dio gole (ali ne mokre!) s kordurama u rukama.
Nakon početnog šusa adrenalina, treba odraditi i neki posao. Dijelimo se u 3 crtaće ekipe: Valerija i Stipe, Hanžek i Babić te Zrinka i Talaja. Valerija i Stipe odlaze u Prvi lijevi kanal te nakon 100 nacrtanih metara, plivanja po jezerima, valjanja u blatu izlaze van. Novo nacrtani dijelovi su  Debelo crijevo – vlažni blatnjavi i uski kanal, dvorana Jebo Finsku i uski kanal s vodom nazvan Konac konca. Druge dvije ekipe zajedno odlaze u Drugi desni kanal, a onda svatko svojim putem. Talaja i Zrinka crtaju uski meandar i kanal sv. Nikole, dok dečki, Hanžek i Babić crtaju veliku dvoranu do kraja i sve blatne dijelove koji idu iz nje, od čega jedan od kanala nosi ime Tri dečka u rozom autu. Svečano objavljujemo da je crtanje u Drugom desnom kanalu završeno, i da se posao seli u lijeve kanale. Ali, neki drugi put.
U večernjim satima, svi smo bili u „logoru“ ispred ulaza. Družimo se uz vatru, jedemo kestene i pijemo vino. U nedjelju ujutro nakon runde kestena i kave u Drežnici, odlazimo za Zagreb.

Napisao/la:

Zrinka Matić
Svi članci autora
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial