petak na skupu vesel kao i obično

Subotnje jutro na Skupu 4. 11. 2022. započinje polagano, a za neke i pospano i mamurno, kako čujemo. Speleološko druženje i veselje s petka na subotu trajalo je dugo u noć ili bolje rečeno do ranog jutra. Boltek kao i uvijek revno stiže prvi oko 9 sati u Bunker (Centar za mlade Samobor) s fotoaparatom, spreman da dokumentira sve edukativno-znanstvene sadržaje skupa kao i one zabavne. Za njim stižu Zrinka i Borna koji su hitro i vješto postavili SOŽ-ev štand na kojem se moglo naći nekoliko zadnjih brojeva Speleologa kao i majice našeg Odsjeka iznimno visoke kvalitete i pristupačne cijene. 

vjerno bordimo sož predavanja svake godine

Predavanja su bila organizirana u četiri bloka, a osim njih bili su prezentirani i posteri o istraživanjima podzemlja, a među njima se našao i plakat Čistog podzemlja. Predavanja su bila raznolika te su doticala raznih sfera speleologije od speleoronjenja, arheologije preko biospeleologije pa sve do metoda snimanja speleoloških objekata, kao i izvještaja s ekspedicija. Naše najiščekivanije predavanje je zasigurno bilo ono Tile Medenice koja je prezentirala rezultate Speleoloških istraživanja izvorišnog dijela Cetine u 2022. godini koje je pripremila zajedno s Vidom (Ivan Vidović).

Tilino predavanje je doživjelo malenu odgodu, jer su se neka predavanja odužila, a ručak je stigao pa su organizatori pomakli Tilino predavanje u treći blok. Nestrpljiva i uzbuđena publika reagirala nervoznim gunđanjem (većinom iz SOŽ 🙂 ), ali sve je bilo bolje kada su mesojedi kušali fažol s kobasicama, a biljojedi svoj povrtni rižot.

ništa bez natjecateljskog duha

Osim predavanja i finog ručka bila je tu i izložba speleofotografije u sklopu koje se održao i izbor za najbolju fotografiju.

U cijeloj zbrci uzbuđenja, dobrog društva i pokojeg piva naš dragi Nicola se dosjetio da bi sramota bila da na ovogodišnjoj speleoolimpijadi ne sudjeluje niti jedan Ž-ovac te je uvjerio nadobudnu školarku Mirnu da je to super ideja i da se moraju prijaviti kao tim. U daljnjoj inspekciji poligona i planiranju taktike sam se našla i ja (Santa) koja se slatko narugala našim natjecateljima zbog potencijalnih nevolja koje ih čekaju, ali ubrzo ju je karma zvana moć kemijske olovke Nicole Rossija ugrizla za guzu te se zajedno sa slavnim speleoolimpjskim natjecateljem Nikolom Hanžekom našla na listi. Ponukani prijavom dvaju timova Nik/cola i školarki natjecateljskom popisu se pridružuju i Nela i Matko.

Usprkos nervozi naših timova straha nije bilo, i to sve zbog vjere u nas od strane naših Ž-ovaca, njihovih ohrabrenja, poletnih navijačkih pjesama i zajedništva. Što se i vidjelo i u osvojenom drugom mjestu našeg tima, Mirne i Nicole. SOŽ je te večeri pucao od ponosa, kako na pobjednike, tako i na naše vjerne navijače. Glasnijeg društva nije bilo, poligon se tresao od navijačkih pjesama i povika te ritmičkih udaraca o isti.

Te večeri je Željezničar bio istinski pobjednik i uzor zajedništva. U ime naših timova želim se zahvaliti Nicoli na poticaju za sudjelovanje, te ostatku naših Željezničaraca na stvaranju nezaboravne natjecateljske atmosfere.

Napisao/la:

Santa Duvnjak
Svi članci autora
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial