Ovaj vikend proveli smo na Paninom Kuku, koji se nalazi u kanjonu Zrmanje, te u jami Golubinki kod Kaštel Žegarskog. Teren su vodili Sara i Vuk, a od školaraca išli su Valentina, Katarina, Paula, Nikola, Vinko, Fran, Borna, Dorotea, Margareta, Kristijan, Buga i Marta.

U petak, 15.3., oko 18h popodne našli smo se ispred Odsjeka, te krenuli prema Paninom kuku. Došli smo na parkiralište oko ponoći te krenuli prema lokaciji logora. Hodali smo sat vremena po mraku i vrlo umorni počeli slagati šatore, no čim smo se svi sjeli oko vatre, energija se vratila i parti je počeo.

druženje oko vatre

 Sljedeće jutro, čim smo se razbudili i pojeli doručak, počeli smo sa vježbama penjanja i spuštanja po užetu. Radili smo to cijeli dan, istovremeno s učenjem čvorova i šetnjama do slapova Zrmanje. Predvečer smo se opet družili oko vatre.

vježbe na stijeni
odbojka na travi
duga na slapu Zrmanje

U nedjelju ujutro polako smo krenuli pospremati logor i pakirati stvari, zatim smo krenuli pješice natrag do vozila. Penjanje do tamo bilo je zahtjevno, ali vrijedno truda zbog prekrasnih pogleda na Zrmanju. Kada smo došli do vozila, odvezli smo se do jame Golubinke, kratko smo prošli kroz nju i dobro se zaprljali blatom prije ručka. Na ručak smo sjeli u restoran Vila Dijana, tamo smo bili do 19h navečer i onda krenuli kući. Vratili smo se u Zagreb kod Odsjeka oko 22h navečer.

  

posjet špilji Golubinki

foto: Marta Barlović

Napisao/la:

Marta Barlović
Svi članci autora
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial