U subotu rano ujutro krenuli smo na jednu morsku speleoavanturu. Uvjetovano nogometnim uspjehom naših dečkiju, utakmica je predviđena tek za nedjelju popodne što nam je omogućilo izlet na Krk s ciljem pronalaska i dopunjavanja arhive postojećih objekata u katastru.

Od Mee smo dobili upute za par objekata: jamu kod Biserujke i Brestovsku jamu u Rudinama. Dok smo prvu našli veoma lako i spustili se u nju isto tako (upotrebljavajući samo noge od tehničke opreme), druga nam je zadavala probleme. Nadljudskim snagama probijali smo se gustiš i makiju po najvećem suncu, samo ravno po GPS-u i tako spremni kao češka obitelj u kratkim hlačama i haljinama prešli smo 200 m u sat vremena. Shvativši da nam ponestaje baterije u GPS-u, hrabro smo se okrenuli i otišli na prvo kupanje. Sutra ćemo. Nastavili smo put prema Dobrinju – špilja pod zemljinom i jama Pondor obećavale su više. Ubrzo shvaćamo da su objekti u samom mjestu te sa stometarcem, opremom i gojzama cupkamo kroz turističku zonu. Špilja pod zemljinom pala je prva – jedna lokalna gospođa koja gradi objekt u blizini zanijekala je put, međutim snalažljivi kakvi jesmo pronašli smo ulaz u špilju zajedno s odbačenim armaturnim šipkama. Špilja je tuba za jednu osobu s malim hodnikom desno, prirodnom klimatizacijom i bogatim životinjskim svijetom. Dok sam ja uživala na ugodnih 17°C, Vida me čekao na ulazu obučen od glave do pete zbog neviđene najezde komaraca. Drugi dio ekipe je za to vrijeme krenuo u potragu za Pondorom samo nekih dvjestotinjak metara dalje. Blaga zabrinutost obuzela nas je nakon što se nisu pojavali duže vrijeme. Ubrzo se začulo pobjedonosno „TOOOO!“. Odlično, pomislim, našli su jamu, jer se već pomalo mračilo. Međutim, rezultati su bili drugačiji – veselili su sejer su se jedva uspjeli vratiti na makadamsku cestu nakon što su lunjali terenom obraslim u kupinama (ponovo u češkom stilu). Zaključili smo večer s pivama na molu. 2/4 objekata riješeno. Imamo razloga vratiti se opet!

P.S. Stigli smo na utakmicu 20 do 5 u Zagreb zajedno s čepon na Krčkom mostu, čepom na Lučkom i Vidom koji otvara čepove. A ni ukrasa nam nije nedostajalo.

Sudjelovali: Martina Štrkalj, Ivan Vidović, Zrinka Matić, Pavao Babić i Lea Ovčarić

Napisao/la:

Lea Ovčarić
Svi članci autora
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial