Na logor se krenulo 10.8.2018. u svitanje mraka, kako nas nitko ne bi vidio. Iz istog razloga i oprema se lagano pakirala netom prije polaska, a kako Kure nije bio blizu da to smisleno izvede, mi smo više- manje pokupili sve čega je bilo, osim stvari koje nismo uspjeli naći. Hanžek je odlučio da bi baš on mogao voziti kombi, jer nitko drugi nije htio. I tako je ekipa s kombijem, plus Vida i Tila u svojoj Ajkuli, lagano krenula prema Gračacu, gdje smo se trebali naći s ostatkom ekipe.
Prilikom dolaska nalazimo ljude na parkingu pred Zvonimirom. Svi su nabrijani i odmah se priča o planovima za sutra, Hanžek se baca grlom u paprike iako je prethodno upozoren od strane Vide da to ne radi i zatim plače ko ljuta godina. Za utjehu je dobio jabuku.

Ekipa se penje na Crnopac i stiže na logor. Kiki ,Talaja i Ruđo , koji su došli par sati prije svih su već u jami, a Raki koji je stigao nešto prije nas se bacio u krpe kako bi imao snage za sutra. Hanžek, Raki i Anita ulaze prvi, za njima ide udarnička ekipa Vjetar , Kure, Lovel i Dino koji popravljaju telefonsku žicu i nastavljaju prema drugom bivku. Rana ekipa istražila je dio u Plodnom kanalu, zaključila da ne ide dalje i ispalila se van. Dio ekipe na prvom bivku u vertikali Pakao ulazi u kanal, vide da ide dalje i planiraju tu nastaviti raditi.


Udarnici rade svašta nešto, a najvažnije od svega, upadaju u velike horizontalne kanale i u tom trenutno postaje jasno da nema smisla nastaviti tražiti Kitu kad imamo tako velika Muda. Tijekom logora nastavlja se udarati na tri fronta uz izmjene ljudi. Mišur i Vuk mjenjaju Kurečića i Vjetra, a njih kasnije mijenjaju Rakovac i Grandić. Dino i Lovel zaključuju da njima ne treba zamjena jer im je lijepo, pa ostaju unutra do kraja logora. Kako bi svima boravak u jami bio ugodniji Babić spušta gramofon i kolekciju ploča na prvi bivak i od tamo pušta drugima na speleofon. Raki je prezadovoljan, 9 od 10. Usput ekipa Babić-Zrinka fotografira po Mudima. Milena, Tila i Lena imaju najodgovorniji zadatak dopremanja punih baterija do ekipa u jami. Vida je za to vrijeme rješavao logistiku i oduševljavao kulinarskim čarolijama.


U utorak gromovi nemilosrdno udaraju po vrtači i spaljuju speleofone, tako da je komunikacija s jamom onemogućena. Coki uspješno popravlja vezu do ulaza u jamu. Na kraju se ispostavilo da je moguće i bez komunikacije, jer „čega nema bez toga se može“. Uz slatke poteškoće i teški rad došlo se i do zadovoljavajućih rezultata. Nakon što su nacrti prikupljeni i poslani Teu na slaganje, saznajemo da je nacrtano novih 1679 metara kanala i da su Muda prebacila 6 kilometara. Hvala svima na sudjelovanju! Slijedeće godine u nove pobjede!

Napisao/la:

Stipe Maleš
Svi članci autora
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial