Prekrasan produženi vikend 29.10. – 01.11. iskorištavamo za još jedan posjet Crnopcu. Vikend je poseban jer nam se pridružuje naša Željezničarka, a danas Estavelica, Eva Fućak s prijateljicom Majom, a vratio nam se i Mrki s dalekih sjevernih mora. Iz Zagreba u petak navečer kreću u Subavuu Pješak, Lučev, Babić, Mrki i Freddy, dok u Kanguu putuju Zrinka, Valerija, Matko, Yuki (pas) i Lea. Stižemo na prvu postaju u Zvonimir oko 22h gdje nalazimo dobro raspoložene Rječanke koje tamo borave već par sati. Na logor smo stigli standardno oko 1h ujutro, te produžili zabavu do ranih jutranjih sati. No to nas nije spriječilo se bavimo speleologijom u novom sektoru Neninih pašnjaka već kad je sunce bilo u zenitu, a sva sreća bilo ga je. Ekipa Zrinka, Matko, Valerija, Freddy i Lea krenuli su u istraživanje objekta R1-3/21 novog naziva Aj rajfu.

Objekt ima cca 30m i ide dalje pa je potrebno nastaviti istraživanje te naći drugi ulaz vidljiv iz unutrašnjosti jame. Nedaleko objekta nađen je još jedan manji objekt koji će biti predmet nedjeljnog istraživanja. Nakon višesatnog izbivanja vraćamo se u logor gdje nas je dočekala odlična teletina s bižima i hladno piće, te gosti iznenađenja Neno i Dodo. Uslijedila je top ljestvica hitova 90-tih u a capella izvedbi s primjesama istrijanskih i dalmatinskih napjeva.

pored jame Aj rajfu
Pored jame Aj rajfu

Iduće jutro, odnosno podne, otvaraju se novi vidici na greben Crnopca te krećemo ponovo u istraživanje na istom mjestu, ovaj puta uz proširenu ekipu. Zrinka i Matko skidaju zaboravljene pločice iz jame Aj rajfu, Lučev i Eva istražuju objekt novog imena Bilateralni odnosi, dok Lea vodi Pješka, Nenu, Dodu i Freddya u obilazak Neninih pašnjaka i novog bivka. Produžili su korak u smjeru sjeverozapada gdje su zabilježili još 3 potencijalna nova objekata. Svi smo se okupili oko 14h kako bi se vratili u bivak i nastavili put okretaljke jer je najavljeno dosta kiše za ponedjeljak, a i obilježava se Dan mrtvih pa neki trebaju biti u Zagrebu. Putem smo našli još 2 potencijalna nova objekta. Nakon spremanja logora, zaputili smo se za Zagreb, a Eva i Maja su navikle na kišu pa su s Nenom i Dodom provele i ponedjeljak u idiličnom crnopačkom ozračju.

foto: Matko Mesar, Valerija Butorac

Napisao/la:

Posjetite web stranicu | Svi članci autora
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial