Mjesec dana nakon prvog produženog vikenda, 2018. nas je nagradila s još jednim. Nešto malobrojniji nego prošli put, nastavili smo raditi gdje smo zadnji put stali. Istražili smo objekte na Crnopcu pronađene tijekom rekognosciranja za Praznik rada.

Četvrtak, 31.05.2018.
Šesteročlana ekipa (Valerija, Vida, Nicola, Babić, Tila i Zrinka) odlazi do dvije jame pozicionirane u istoj vrtači. Ekipa se dijeli na dvije trojke i kreće s istraživanjem. Jama Zrinkine gaće je u potpunosti istražena i njezina dubina je cca 25m. U jami Glupača dolazi se na prvo dno na dubini od cca 35m iz kojeg se pruža nova vertikala.  Kasni sati su počeli otkucavati pa ekipa odgađa nastavak istraživanja za sutradan. Vraćamo se u logor gdje nas Coki i Boltek dočekuju s finim grahom.


Petak, 01.06.2018.
Četveročlana ekipa (Valerija, Nicola, Babić i Zrinka) nastavlja istraživanje u jami Glupača. Istražuje se i topografski snima 50ak metara nove vertikale te jama završava zarušenim dnom na dubini cca 85m. Vraćamo se u logor gdje nas Coki i Boltek dočekuju s finim grahom s paštom.


Subota, 02.06.2018.
Pridružuju nam se Lea, Rita, Mrki i Stipe na logoru. Opet se dijelimo u dvije ekipe, od kojih jedna ekipa rekognoscira vrtaču u blizini logora, a druga odlazi istraživati još jednu jamu pronađenu za prošli produženi vikend. S jamom Bombardelli, dubine cca 25 m završavamo još jedan uspješan speleološki vikend te se družimo do kasno u noć ispijajući Ciganski mojito (za recept se obratite Mrkiju).


Kako nam je bilo, pogledajte u fotkama.

Napisao/la:

Zrinka Matić
Svi članci autora
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial