U petak, 26. 3. 2021., navečer Valerija, Nicola, Zrinka, Vuk i ja, Sara, zaputili smo se prema Crnopcu s planom rekognosciranja nekih dosad nepročešljanih sektora. Zbog lijepog vremena najavljenog za vikend zanemarili smo činjenicu da je do prije tri dana bilo hladno i snježno, pa nas je količina snijeg iznenadila. Polako smo se dovukli do logora oko 1 ujutro, pojeli i popili i dobro se naspavali do 10. Snijeg se do jutra malo povukao, a mi smo se podijelili u dvije ekipe: dečki i cure, te smo iza podne krenuli u akciju.

Cure su se zaputile sjeverozapadno od logora, prema Paležima, i našle četiri objekta, tri manje špilje i jednu jamu. Uz jedan smo potencijalni objekt u snijegu uočile medvjeđe tragove, pa smo promijenile rutu i prema logoru se vraćale nešto zahtjevnijim putem.

Dečki su se zaputili južno od logora, prema Pločatom kuku, došli do podnožja grebena Velikog Crnopca, našli devet objekata, i onda krenuli nazad.

Na putu prema logoru smo se slučajno svi sreli i tako započeli veselu večer. Valerija je pokazala svoje kulinarske vještine napravivši odličan rižoto, a uz to smo se počastili i iločkom graševinom upitne kvalitete. Uz razgovor i pjesmu skoro smo dočekali jutro, a nakon dovoljno spavanja počistili smo za sobom i zaputili se prema kombiju.

Na makadamu smo sreli velebitaše na povratku iz Kite te smo s njima stali na piće u Gračacu, a zatim smo produžili na ručak u Slunj, gdje smo se našli s našom Leom Ovčarić i zajedno otišli za Zagreb.

Autori fotografija: Nicola Rossi, Valerija Butorac

Napisao/la:

Sara Anđela Perić
Svi članci autora
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial