Na prvomajsko jutro otisnuli smo se put slunjskog međurječja, s obaveznim stajanjem u sparu u Karlovcu i briefing kavom u Slunju. Sudionici ovog pothvata bili su: Mea, Milivoj, Boltek, Lea, Nicola, Vuk, Saranđela, Vida, Tila, ja (Valerija), Želimir (pas), Yuki (pas), Zara (pas).

Dolazimo do Zečeve Varoši gdje se spuštamo u kanjon Korane i otpočinjemo s igrom zvanom „objekti iz arhive“. Sporni objekti nalaze se s jedne i s druge strane Korane tako da smo se odmah podijelili u kopneni i vodeni tim, a sve pod komandom narednice Mee. Milivoj i Nicola hrabro se otiskuju na divlje vode Korane u ekspedicijskom plovilu „Explorer 60“, uspješno savladavaju sve izazove, pronalaze objekte, zabijaju pločice, neke i crtaju. Korana je preplovljena u nekoliko navrata, obzirom da narednica i njen odbor (kopnena ekipa) nisu bili zadovoljni izvedenim. U jednom plovu Nicoli se pridružio i Vida, što je završilo uspješno savladanom kaskadom i razbijenom usnicom.

Kopnena ekipa, u pauzama od nadzora vodene ekipe zabija pločice na dva stara objekta i novo otkrivenu špilju „Popakontas“ koja je i topografski snimljena.

Nakon ulova od 9 zabijenih pločica, zaputili smo se prema Matešićkoj gdje smo prikladno obilježili prvi maj, turnirom u beli, roštiljem i ispijanjem magičnih napitaka. Mea, Milivoj i Boltek, nakon prvomajskog roštilja i turnira u beli odlaze za Zagreb.

Drugi dan, na Matešićkoj nam se pridružuju obitelji Jembrih i Novak-Đud. Većina sudionika drugog dana prvomajskog vikenda prošli su kroz MaTešićku, zaplivali, pozdravili dabra i izašli van na livadu kako bi odigrali koju partiju bele. U smiraj popodneva, pomalo smo se pospremili i vratili domovima.

Bio je to jedan pravi speleo-rekreativno-obiteljski izlet.

Autori fotografija: Vlado Božić-Boltek, Nicola Rossi, Valerija Butorac

Napisao/la:

Svi članci autora
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial