Vikend teren na Crnopac (29.4.-1.5.) krenuo je klasično okupljanjem oko 19:00 u petak ispred SOŽ-a. U žombi su se ugurali Buraz, Tina, Mrki, Lučev, Ana, Borna i Tila (pas), a autom su išli Josip i Zrinka. Putem do Crnopca Mrki se više puta prekrstio i govorio “Samo da živi dođemo” jer je Tina prvi put vozila, ali je to odradila na kraju odlično. U kombiju je atmosfera bila uzavrela pa nam je put brzo prošao. Kada smo došli do okretaljke, na putu nas je čekala srušena bukva pa smo, iako smo ponijeli motorku, odlučili od te točke pješke do logora.

Do logora smo došli malo prije 1h ujutro gdje nas je čekao Pješak koji je tamo došao dosta ranije. Bacili smo se na piće i zabavu do jutarnjih sati. Neki su se digli rano i skuhali kavu uz vatru da bude spremna za ove mamurnije. Do 14h sati smo obavili sve “jutarnje” rutine te smo Zrinka, Buraz, Josip i ja (Borna) krenuli od logora prema jami Aj Rajfu. Pješak je vodio Tinu i Anu po Malom Princu. U jamu smo ušli oko 14:45 kada je Josip opremio ulaznu vertikalu. Buraz nas je pratio do 4. sidrišta da malo osjeti špagu i pojas nakon dugo vremena. Prolaskom kroz dva suženja, došli smo do dijela jame koji je bio neistražen. Taman da ćemo opremiti novu vertikalu i borer nam padne u nju. Tako da smo našli neki zaglavljeni kamen i Josip se po njemu spustio po borer kojeg je, sva sreća, odmah našao.

Novi dio je vertikala od nekih 10-ak metara kojom se spusti u maleno jezero, zatim mali horizontalni dio koji vodi do police od koje se proteže kratki uzlazni meandar i s iste te police vertikala u pola koje se nalazi suženje. Prolaskom vertikale do dna, jama kreće ponovno s meandrom koji prati meandar s prve police, ali ide dosta duže. Duž cijelog meandra je uski procjep i vertikala. Na kraju meandra je suženje ispod kojeg se spušta vertikala. Zbog nedostatka vremena dalje nismo išli. Od tamo je Zrinka počela crtati, a ja za njom raspremati. Iz jame smo izašli oko 21:30 te do logora došli oko 22:15. U logoru nas je dočekala vesela družina, a Lučev je ponio krvavice koje smo jeli s kiselim kupusom i restanim krumpirom (odlične!).

Na logoru su nas dočekali Brane i Neno. Per usual party do jutra. Ljuti što praznik rada pada u nedjelju smo počistili logor, spakirali se i krenuli kući. Ispred Ž-a smo stigli u večernjim satima i uputili se kućama.

Napisao/la:

Borna Maleš
Svi članci autora
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial