Godina 2020. po mnogo čemu će biti posebna za SO HPD „Željezničar“, a posebice po tome što je prošlo 70 godina od osnutka našeg Odsjeka. Davne 1950. godine osnovana je Špiljarska sekcija pri PD „Željezničar“ nakon što je nekolicina članova prešla iz Špiljarske sekcije u PD Zagreb Matica. Prvi sastanak koji se smatra i datumom osnivanja, održan je 4. svibnja. Godinama koje su slijedile naš Odsjek susretao se s mnogim izazovima koji su nas doveli ovdje gdje jesmo danas.

Svečana godišnja skupština održana je 13. veljače u prostorijama HPD „Željezničar“, a prisutni članovi i prijatelji Odsjeka bili su obaviješteni o radu u protekloj godini, stanju arhive, knjižnice, web stranica te aktivnostima u časopisu. Odsjek je povodom proslave 70. godina dodijelio zahvalnice speleološkim Odsjecima i klubovima te pojedincima s kojima je intenzivno surađivao prijašnjih godina. Ovom prilikom Robert Dado proglašen je počasnim članom Odsjeka. Kao nova stara pročelnica izabrana je Matea Talaja, a nova tajnica je Zrinka Matić.

Nakon standardnih procedura Vlado Božić održao je predavanje o prvim godinama Odsjeka i onome što je prethodilo samom osnutku Odsjeka te je prikazan film o aktivnostima u 2019. godini. Nakon službenog dijela uslijedila je zabava i druženje do ranih jutarnjih sati.
Još jednom bi iskoristili priliku da se zahvalimo svima koji su do sada bili i radili s nama te onima koji će to u budućnosti tek početi. Nadamo se da je ovo još jedan godina u kojoj će se stvarati trajne speleološke uspomene i svjetski važni rezultati.

Napisao/la:

Matea Talaja
Svi članci autora
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial