Od 21. do 24. lipnja članovi SO Željezničar sudjelovali su na logoru u organizaciji SU Estavela. Suradnja s našim prijateljima iz SU Estavela i SU Spelunka traje već dugi niz godina pa smo se vrlo rado i već tradicionalno uputili na Šverdu u sljedećam sastavu: Stipe Tutiš, Dalibor Jirkal – Dado, Danijel Malenica – Buraz, Ruđer Novak – Ruđo, Bernard Bregar – Berni, Damir Slatinac – Slac, Mirijana Tadić i Zvonimir Završki. 21. predvečer uputili smo se prema Šverdi na koju smo stigli, po običaju, u kasnim večernjim satima, a dočekala nas je vatra te ugodno društvo oko ognjišta.

U srijedu, nakon doručka posložile su se ekipe i krenulo se na posao. Ekipa u sastavu Stipe, Dado, Buraz i Ruđo krenuli su u rekognosciranje terena i istraživanje okolnih speleoloških objekata. Na kraju dana vratili su se s tri istražene i nacrtane jame na kontu. Mirijana i Berni dan su proveli na logoru, Mirijana kuhajući, a Berni odmarajući se za noćni ulazak u Jamu na Kačju. Tijekom dana u potonjoj jami bili su Marko, Patrik i Zvone u neuspjeloj akciji proširivanja suženja na 150 m dubine. Navečer je u Jamu na Kačju ušla ekipa Glavaš, Berni, Andrija i Tomi; produbili su jamu na 270 m dubine te su stali na novom suženju gdje puše što je jasni pokazatelj daljnje perspektive. Slac je s Glavašem, Sejom i Jejom ujutro krenuo u proklesavanje jedne jame te su u toj akciji našli zanimljivo područje prepuno jama te su ga kolokvijalno nazvali Mali Crnopac. Na isto to područje ekipa se vratila navečer, a tamo je provela i cijeli idući dan. U četvrtak su Buraz, Dado i Stipe krenuli polako za Zagreb uživajući pritom u ljepotama gorske Hrvatske. Berni, Glavaš i Maja također su lutali Gorskom kotaromom, doduše u potrazi za kruhom i vodom koje je ponestalo na logoru. (Tko večera vino, doručkuje vodu., Op.a.)

Ruđer i Zvone istražili su i nacrtali jamu na Malom Crnopcu gdje su po jamama radile i druge ekipe. Mirijana je u logoru, još jedan dan, pokazivala kulinarsko umijeće. Petak je donio tužan rastanak od Šverde i još jednog kvalitetnog logora; nastavljena su istraživanja na starim speleološkim objektima, započeta su nova istraživanja, crtalo se i uspješno rekognosciralo. Dakle, još jedan uspješan logor na kojemu nam je bila čast sudjelovati. Hvala i vidimo se opet!

Napisao/la:

Zvonimir Završki
Svi članci autora
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial