Zimski mjeseci uobičajeno je vrijeme kada su špiljarske aktivnosti u dobroj mjeri zamijenjene sa onim…drugim 🙂 Ove zime GSS i ne-GSS članstvo Željezničara pridružilo se HGSS-u u njihovom pohodu na Francusko skijalište Serre Chevalier…

U ranim jutarnjim satima 13. prosinca auti sa svih krajeva grada sjurili su se put slovenske granice. Sve u svemu postrojilo se tu nekih 20-ak Ž-ovaca (što pripadnika Službe, što pripadnika samo Držube) te pridruženih članova. Kratko postrojavanje na prvim kvadratnim kilometrima Dežele, podjela motorola,  odabir sretnog kanala 5-35 i …samo gas! Uz povremene susrete putem, ponovno se svi okupljamo neki manji broj kilometara od odredišta….ok, skoro svi… Poslije ćemo doznati da je u Družbi bilo svakojakih nesuglasica sa GPS uređajima… muško uvijek zna najbolje! 🙂

No, bilo kako bilo, stigli smo i sve je spremno za 6 dana …hmmm…kako će se pokazati – svega. Družba je šarolika tako da su bile pokrivene sve kombinacije – neskijaši, skijaši, zweri na skijama, wanna-be skijaši, kewl borderi, retro-skijaši (zvani i telemarkisti)… Kroz sljedećih 6 dana izredale su se sve kombinacije (ne)skijaša, vremenskih uvjeta i stanja staze – od početnog kijameta, preko 2-3 prekrasna dana pa sve do kiše i leda za veliko finale u petak.

Kao posebnu zanimljivost treba istaknuti zanimljiva predavanja Vladmira Mesarića o nekadašnjim ekspedicijama na Grenland i Himalaju te vježbu potrage pomoću lavinskih primopredajnika u kojoj su oni nadobudniji pripadnici Družbe imali priliku i sudjelovati.

Posebne pohvale zaslužili su dosadašnji neskijaši, a koji su svi u ovih 6 dana proskijali (uz više ili manje suza 🙂 ). Da nije sve bilo samo skijanje, već da su se “aktivnosti” nastavile i van snijega, ne treba posebno naglašavati, ali je bitno napomenuti da su tome uvelike pridonijeli drugari iz Velebita sa svojim muzičkim umijećem.

Sve u svemu – Željezničar-Francuska 1:0 …vidimo se dogodine na revanšu! 😉

Napisao/la:

Dalibor Kušić
Svi članci autora
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial