U petak, 25.10.2019. članovi speleološkog odsjeka (SO) Željezničar speleološkog kluba (SK) Željezničar održali su jednodnevnu edukaciju za štićenike Dječjeg doma Laduč.  Sufinanciranje od strane Grada Zagreba omogućilo nam je nabavljanje potrebne opreme kako bi mogli provesti planiranu edukaciju.

Iz SO i SK Željezničar sudjelovali su: Nikolina Franček,  Zrinka Matić, Mea Bombardelli, Sara Anđela Perić,  Kristijan Hmura i Milena Njegovan.

Edukacija je bila održana u dva turnusa, ujutro od 10:30h do 12:30h te popodne od 14:30h do 16:00h. U prvom turnusu sudjelovalo je 10 djece a u drugom turnusu 24 djece.

Polaznici oba dva turnusa imali su isti program koji je obuhvaćao predavanje/prezentaciju o speleologiji i svim čarima speleologije, predavanje o čvorovima, predavanje o snalaženju u prirodi te vježbu samostalnog penjanja. Djeci je bila osigurana sva potreba speleološka oprema pomoću koje su se popeli užetom do visine 4 metra.
Imali su priliku i samostalno zavezati naučene čvorove, orijentirati se pomoću kompasa i ono najvažnije, dobro se zabaviti. Nama je bilo prekrasno provesti dan s njima, podijeliti svoje znanje i iskustva te se nadamo da smo uspijeli zadiviti barem jednog budućeg speleologa.

Hvala ravnateljici, odgajateljima, psiholozima i svom osoblju Dječjeg doma Laduč koji su nam pomogli da ovaj dan protekne u tako dobroj i poučnoj atmosferi.

Napisao/la:

Milena Njegovan
Svi članci autora
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial