Okupljanjem ispred Ž-a 9.4. u popodnevnim satima službeno je započeo zadnji teren škole za ovu godinu. Sve smo spakirali u aute i kombi i lagano se uputili prema Jezeranama, gdje je nas školarce čekao do sada najzahtjevniji podzemni izazov – jama Rokina bezdana. Put do tamo je bio opušten uz koju pivu i vječnu zajebanciju u kombiju. Negdje na pola puta nas je iznenadio snijeg koji je bio mnogo jači od očekivanog, tako da smo iskoristili situaciju tijekom pauze za grudanje. Nakon cca. 2 sata stigli smo do same lokacije logora gdje smo i proveli noć.

Dočekale su nas podignute cerade, naložena vatra i suha drva koja su prije našeg dolaska pripremili drugovi iz Velebita (veliko hvala, svaka ćas!). S obzirom da je logor bio spreman pri dolasku, a jama opremljenja, i instruktorima i školarcima je jedina zadaća za tu noć bila zabaviti se uz vatru. Noć je prošla uz smijeh, opernu izvedbu Miss vrtače (Nela) i pokoju dobru anegdotu. Dizanje je bilo predviđeno oko 8 sati tako da su neki bili vec rano na nogama, a neki su ostali malo duže spavati.

Samo odrađivanje jame Rokina bezdana školarci su prošli samostalno, bez problema, uz koji tips-n-tricks instruktora. Redali smo se po jednoj špagi dok smo preko druge izlazili u nekom takoreć krugu. Doživili smo donekle realnije špiljske uvjete jer je tijekom cijelog spusta niz drugu vertikalu po nama curila voda. Za vrijeme ulaza Pješak je zujao sa dronom i snimao. Kada smo smo svi izašli, Nela, Nicola i Vuk raspremili su jamu. Nakon zajedničkog obroka, Lučev i Josip su nam pokazali tehniku samospašavanja viseći na grani bukve upitne debljine.

Još za dana smo se uputili kući i usput stali na piće u obližnji kafić. Došli smo pred Ž prije noći, raspodijelili opremu za pranje i uputili se kućama. Instruktorima veliko hvala od svih školaraca za strpljenje, zajebanciju i poduku. Iako je kraj škole, nadamo se da je ovo početak nekih novih prijateljstava i avantura u podzemlju.

Napisao/la:

Borna Maleš
Svi članci autora
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial