Već neko vrijeme dogovaramo posjet jugu, a ove godine bila je idealna prilika, jer kamp koji je organizirao SO Sniježnica nije se preklopio s našim. Skupilo nas se 8 (Sara, Vuk, Valentina, Tamara, Leo, Nikola, Borna i Zrinka). Momci, Leo, Nikola i Borna na avanturu kreću već u ponedjeljak 29. travnja, ali s obzirom na moje zakašnjelo iskrcavanje na kopno i njihovo velikodušno čekanje, Sniježnici smo pristupili Prvog maja popodne. Ostatak dolazi u Mokošicu u utorak navečer, 30. travnja, a u srijedu ujutro dolaze na kamp. Čim smo došli na kamp, bilo nam je jasno da je besprijekorno organiziran. Parcela očišćena za šatore, Lukšine nove klupe da svi stanu oko vatre, šank za nalaktit se i mezit… Iz svakog šatora, čuje se isto : „Vidi se da ovaj odsjek vode žene“.

Sniježničani su u prethodnim rekognosciranjima pronašli ulaze u 40-ak objekata (broj san izmislila) sjeverno i istočno od kampa, a osim u novim objektima radilo se i u Plješini i Glogovoj jami. Svako jutro bi Anita rasporedila ljude po ekipama (neke želje bi i ispunila), dala koordinate dva, tri objekta i ajde. Dio puta je raskrčen i markiran refelektirajućim trakicama, a drugi dio puta smo se borili s gustom vegetacijom (barem na sjeveru). Bili bi sretni kad bi u ekipi imali nekog Sniježničana, jer bi to
značilo da ćemo izbjeći gustiš i doći do jame optimalnom rutom. Navečer smo zajedno jeli, družili se i natjecali s Pjerom u igri tko će duže ostat budan. Pobjednik nije bitan, ali zna se tko je. Na kampu je istraženo 36 novih objekata, od čega neke jame idu dalje, a pukla je i Plješina. SOŽ zahvaljuje domaćinima na izvrsnoj organizaciji i nemojte ništa zamirit, doći ćemo opet.

Više o ekspediciji na stranicama SO Sniježnica.

kohezija i međuklupska otpornost
Anđela Perić i Vuk, pored njih Zrinka i Leonard
Vuk oprema
Borna Maleš da li si to ti?

Napisao/la:

Zrinka Matić
Svi članci autora
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial